Mi a hepatitis C: oka és típusa

A májkárosodások között az egyik legveszélyesebbnek nevezhető hepatitis C - fertőző betegség, amelyet egy RNS-tartalmú hepatotrop vírus okoz. Különlegessége egy hosszú, tünetmentes időszakban, mely során visszafordíthatatlan szövődmények alakulnak ki, és lehetőség van az egészséges emberekre való átvitelre.

Baba Egészség

A magas hőmérséklet előnyei - Mit mondanak az orvosok a megnövekedett hőmérsékletről? Mit mondanak az orvosok a fokozott hőmérsékletről? Robert S. Mendelson - az amerikai gyermekorvos, a gyermekgyógyász professzora, írja:

Enterális táplálkozás

Enterális táplálás (EPO) - a típusa a terápiás vagy a kiegészítő élelmiszer speciális keverékek, amelyekben a felszívódását az élelmiszer (ahogy az belép a szájon keresztül, egy csövön keresztül a gyomorban vagy a belekben) hajtjuk fiziológiailag megfelelő módon, azaz a a nyálkahártyán keresztül a gyomor-bél traktus.

Vírusos hepatitis V. Tünetek, diagnózis.

Hepatitis B (HBV) - akut vagy krónikus májbetegség okozta hepatitis B vírus (HBV), előforduló különböző klinikai és patológiai megvalósításokban a tünetmentes malignus (cirrhosis, hepatocelluláris karcinóma).

Az ALT és az AST változása a hepatitis C-ben

Az ALT és az AST a hepatitis C-ben markerek, amelyek segítségével a károsodott májfunkció mértékét és a betegség formáját meghatározzák. Ezen mutatók alapján az orvos kiválasztja a leghatékonyabb gyógyszereket.

A hepatitis B és C tünetei a nők körében

Leave a comment 5,231A májgyulladás tüneteiről beszélve érdemes megérteni, hogy nőkben és férfiakban bizonyos mértékben eltérhetnek. Melyek a hepatitis jelei a nők körében?

A máj kezelésére szolgáló tabletták

A szervezetben a máj számos fontos funkciót lát el. Ezeknek a funkcióknak a fenntartása és helyreállítása mérgező károsodással normalizálhatja a máj működését, különböző májpillantásokat használnak.

Hepatitis C nőknél

A hepatitis C krónikus májbetegség, melyet a hepatocyták veresége jellemez, funkciójuk megsértésével. Néhány irodalomban találhat egy másik nevet a betegség "gyengéd gyilkosának".Ez annak köszönhető, hogy hosszú időn keresztül a patológia semmilyen módon nem jelentkezik, és csak a máj cirrhosisának szakaszában diagnosztizálható.

ALT és AST májbetegségekben

Alanin aminotranszferáz (ALT)Az ALT és az AST aktivitásának vizsgálata a vérszérumban rendkívül fontos a májbetegségek diagnosztizálására. Tevékenységük növekedése közvetlenül arányos a májszöveti nekrózis mértékével.

A vírusos hepatitis B (B) átvitelének módjai

A vírusos hepatitis B olyan betegség, amely a májsejtek pusztulását idézi elő. A közelmúltban egyre inkább diagnosztizálják a 20 és 50 év közötti korosztályba tartozó embereket.

A májbetegség első jelei

Az egész szervezet létfontosságú aktivitásának májműködésének szükségessége vitathatatlan. Ennek a szervnek a betegségei néha elkezdődnek és fejlődnek, a patológia minden jeleit kimondják, sőt a diagnózis sem jelent nehézséget a szakember számára.

A neutrofilek vérben történő csökkentésének okai és a korrekciós módszerek

A neutrofilek egyfajta vérsejtek, például leukociták. A limfocitákkal és a monocitákkal együtt biztosítja testünk védelmét a környezet káros környe zőitől - a mikrobáktól.

Mi a PCR elemzés és a vírusterhelés?

A polimeráz láncreakció (PCR) egy laboratóriumi módszer a DNS és RNS meghatározására. Az első alkalommal az amerikai Cary Mullis csaknem fél évszázaddal ezelőtt tesztelte.

Hepatitis fórum

Tudásmegosztás, kommunikáció és támogatás a hepatitisben szenvedőknekA hepatitis C 1b genotípusa.A hepatitis C 1b genotípusa. Az üzeneted 1HCV »2015. május 4., 03:17Re: A hepatitis C 1b genotípusa.

Mi az ausztrál hepatitis?

A humán hepatitis B fertőzés jelenlétének egyfajta mutatója az ausztrál hepatitis lett, vagy inkább az ausztrál antigén. A hepatitis egy súlyos betegség, amely elpusztítja az emberi májat.

Adefovir dipivoxil

adefovirAdefovir dipivoxil (Adefovir Dipivoxil)Adesera, Biovir, HepseraAz adefovir a reverz transzkriptáz inhibitoraira utal, szerkezete közel áll az adenin szerkezetéhez.Adefovir alkalmazásának jelzései:Krónikus hepatitis B-ben szenvedő betegek kezelése, akiknél a 12 évesnél idősebb.

Hepatitis A: átviteli útvonalak, áramlási jellemzők

A hepatitis A, amelyet gyakran Botkin-betegségnek vagy sárgaságnak neveznek, az egyik leggyakoribb fertőző betegség. Minden korosztály beteg, de gyakrabban 2-14 éves gyermekek, férfiak és nők egyenlő mértékben fertőzöttek.