steatosis

A steatosis vagy a máj zsíros degenerációja patológiás állapot, amelyben a zsír felhalmozódik a hepatocytákban cseppecskék formájában. A zsír olyannyira kialakulhat, hogy a hepatocita megszakad, és a zsír felhalmozódik az intercelluláris térben zsíros ciszták formájában, amelyek megtörik a máj struktúráját.

Mit jelent a HBsAg a vérben?

HBsAg (rövidítése létrehozott kezdőbetűiből hepatitis B felületi antigén) - ez az úgynevezett „ausztrál” hepatitis B antigén vérvizsgálat HBsAg, ami pozitív, az azt jelzi, Hepatitis B vírus, vagy, hogy a krónikus formája a betegség előfordul.

A hepatitis B elleni vakcina felnőttekben

Szólj hozzá! 23,109A hepatitis B nagyon fertőző, és személyről személyre továbbítható. A vakcinázás segít elkerülni a fertőzést. Felnőtteknél nem szükséges a hepatitis B elleni vakcinázás.

Essentiale forte n 0 3 n100 sapka

foszfolipidek 76% (3-sn-foszfatidil) -kolint (szinonímák: EPL, esszenciális foszfolipidek) tartalmazó 300 kg-os szójababból;Farmakológiai hatásAz esszenciális foszfolipidek a sejtmembrán és a celluláris szervek szerkezetének alapvető elemei.

A genotípus és a szülők genotípusának és fenotípusának az utódok genotípus és fenotípusának meghatározására vonatkozó megoldás mintája

A probléma mintaoldata a szülők genotípusáról és fenotípusárólgenotípus és az utódok fenotípusa alapján

A hepatitis C teljesen kezelt?

✓ Az orvos által ellenőrzött cikketA hepatitis C májbetegség, amely a HCV fertőzés következtében jelentkezik. A hepatitis ezen formájával rendelkező betegek a fertőzöttek számának 8-13% -át jelentették (a legtöbb beteg B típusú hepatitis beteg).

A májrák első tünetei és megnyilvánulása felnőtteknél és gyermekeknél

A gyors progressziójú és a kedvezőtlen kimenetelű súlyos onkopatológiák számához tartozik a májrák. A betegség akkor alakul ki, amikor az egészséges májsejteket számos okból lecserélik a tumorsejtek.

Immunitás a hepatitis C különböző formáiban

Nikolaeva LI, Olenina LV, Kolesanova EF
Biomedikai Kémiai Intézet, RAMS, Moszkva.Rövidítések jegyzéke:
IFN - interferon,
CTL - citotoxikus T-limfociták,
A HLA humán leukocita antigén,

Vitaminok a májra: mi szükséges a szervezet normális működéséhez? Vitaminok a májnak - hatékony védelme

A máj a test szűrőjeként működik. A bomlástermékek, mérgek és méreganyagok ártalmatlanok a májban.

Anti hcv abbott építész pozitív

Kérdés: Hello! Adományozott vért talált egy vírust a HBsAG vérében. Kéri, hogy elemezzen a fertőzések markereként. Eredmény következő: HBsAG- megerősítő vizsgálatot> 50% (megerősítette), talált 99% a hepatitis B vírus felületi HBsAG 2968, Anti-HBs = 0,11 (normál értékek észlelésekor 1).

Immunológia és biokémia

Máj vérvizsgálatElemzés - máj vérvizsgálat, a dekódolás alapelveiA tanulmány eredményeit az emberi vér és betegség gyanúját n (n) vagy súlyos képet a betegséget, összehasonlítva a teljesítmény-szabványokat, amelyek tartomány (alsó és felső határa a normál) laboratóriumi jelzi kötelező.

A máj ultrahangja: hogyan kell felkészülni az eljárásra, amelynek végrehajtása, a mutatók dekódolása

Mi a máj ultrahangja?Az ultrahang (ultrahang) rendkívül hatékony vizsgálat, amely lehetővé teszi, hogy megnézzük bármely belső szerv állapotát, és győződjünk meg róla, hogy minden rendben van / megértsük, mi a baj vele, és hogy lehetséges diagnózist készíteni.

A májbetegség tünetei

Számos májbetegség jelei függnek a nozolás sokféleségétől, a természet természetétől. A hepatocyták nagy kapacitással rendelkeznek a gyógyuláshoz, de elhanyagolt betegségek esetén a parenchyma nagy része elpusztul.

Percussion és a máj határai. A máj méretei a Kurlov szerint

A szervek és rendszerek funkcióinak meghatározásához fontos a különböző típusú felmérések alkalmazása. Általános és biokémiai vérvizsgálatok, instrumentális módszerek - mindezen módszerek hozzájárulnak az emberi test patológiájának kimutatásához, és lehetőséget nyújtanak arra, hogy racionális terápiát folytassanak.

A LEGJOBB ÉS MODERN GYÓGYSZEREK A HEPATITIS C

A hepatitis legjobb gyógymódja, amely teljesen gyógyítja a betegséget, a Sovaldi gyógyszer. Ezt a gyógyszert az amerikai Gilead Sciences gyógyszergyár fejlesztette ki.

Hbs hcv analízis hepatitis esetén

Vérvizsgálat a HCV-re - mi ez?A modern orvosi diagnosztika nagyon sok különböző vérvizsgálatot igényel. Valószínűleg mindenkinek általános vérvizsgálatot kellett végeznie, biokémiai vérvizsgálatot, vérvizsgálatot a cukorra.

Paraziták a májban

Az emberi máj hajlamos a különböző mikroorganizmusok által okozott károsodásra, mivel a szerv védtelenebb rájuk, és kiváló reprodukciós és élőhely tartály. Az emberi májban jelentkező paraziták meglehetősen gyakoriak, ami elsősorban a májban előforduló intenzív anyagcserére vezethető vissza.